Utstillere på årets julefestival

Husk kontanter - da noen av utstillerne ikke har kortbetaling!

-

ALMA NORGE (sponsor)

Alma Norge AS er en leverandør av økologisk mat og produkter i varekategoriene melkefritt/plantebasert, glutenfritt, vegetar og livsstil. De leverer til dagligvare-, helsekost- og storhusholdningsmarkedet.

Almas visjon: «Gjør Norge sunnere» gjenspeiles i Helios, som er selskapets økologiske merkevare - og gjennom et bredt varesortiment fra en rekke europeiske kvalitetsleverandører. På festivalen tar de med seg flere spennende produkter, blant annet smaksprøver på flere Alpro produkter.

Les mer om Alma og deres merkevarer her.

-

ALEXX ALEXXANDER

Som den eneste illusjonisten i verdenshistorien, har Alexx Alexxander nå lansert sin egen parfyme. Parfymen er laget av Eroma Perfumes. Dette er forførende magisk! Duftene er naturlige, veganske og laget på botaniske råvarer. I tillegg er de oljebasert, noe som gjør den drøyere og mer skånsom mot huden. En av de virkelig magiske tingene med disse duftene er at du kan krysse den med hverandre. I tillegg kan du krysse de med din favorittparfyme!

Du kan møte Alexx søndag kl 13:00. Her kan du hilse på den populære magikeren og få signert din julegave!

-

BERNHARD OG ELISE

Bernhard & Elise er en klesbutikk på Vulkan Depot i Oslo med miljøvennlig og bærekraftige produkter. De ønsker å ta vare på jorden, menneskene som produserer klærne og deg som forbruker. På festivalen i år tar de med seg det fantastiske barnemerket Frugi (0-10 år) som betyr frukt av jorden. Klærne er laget i myk, deilig 100% økologiske bomull og med en veldig god kvalitet for aktive barn. Her er det økologisk bomull og resirkulerte materialer. Her blir det muligheter til å skaffe seg bra og fine julegaver med en historie og tanke. Produktene er Soil Association, GOTS (Global Organic Textiles Standards) og Fair trade sertifiserte.

 

COFFEE TOWN 

Coffee Town serverer økologisk espressobasert drikke, blant annet ekte kokoslatte! Det blir også salg av en helt ny pepperkakelatte med deilig julesmak.

-

CON GUSTO

Con Gusto tilbyr fantastiske egenimporterte italienske delikatesser av høy kvalitet. De har fokus på «det lille ekstra» i sine produkter. Mye av det de har er unikt, som blant annet deres trøffelprodukter. De har også med nydelige produkter som økologiske olivenoljer, olivenpatéer, balsamicoeddik med mer. Nytt i år er håndlagede italienske kjøkken- og gaveartikler, perfekt til den som ønsker fargerike innslag på kjøkkenet eller om man er på utkikk etter en unik flott gave. Kom innom deres stand for gode smaksprøver og den perfekte julegaven.

-

CORKINI

Corkini har helt unike produkter for den kvalitetsbevisste. Kork er 100% naturlig og fornybart materiale som kommer fra barken av korktreet. Produktene er slitesterke, vanntette, lette og enkle å rengjøre. Når du velger disse korkproduktene fra Portugal tar du hensyn til omverdenen og blir eier av et bærekraftig, miljøvennlig, etisk og vegansk produkt. På standen deres vil de ha flotte vesker, sekker m.m.

-

DEATH BY DINOSAURS

Death By Dinosaurs selger kule T-skjorter og handlenett med veganske motiver på. Artist og grunnlegger av firmaet Becko Ellnemar kommer hele veien fra Sverige for å vise frem sine kule designs. Hun har også tegnet motivene til årets t-skjorter og handlenett for Vegansk Julefestival.

-

ECOPETS (sponsor)

Ecopets er et nyoppstartet lite firma som vil gjøre vegansk hunde- og kattemat lettere tilgjengelig i Norge. De ønsker å få ned etterspørselen etter animalske produkter og kunne tilby fullverdig kost også til hund og katt som ikke går på bekostning av smak, helse, andre dyr eller miljøet. De tilbyr snacks med smaker av både blåbær og eukalyptus til ulike blandinger av grønnsaker m.m. De har tørrfôr til både hund og katt. Maten er tilsatt syntetisk taurin og er sammensatt med alle mineraler og vitaminer dyrene trenger for å ivareta en god helse. Maten er helt fri for kunstige tilsetningsstoffer og GMO.

De håper mange vil ta turen innom standen deres på årets festival og ta en titt på hva de kan friste med. De vil ha gode priser på spennende julepakker og generelt gode priser på det som selges. De vil også ha en konkurranse hvor man kan vinne flotte premier.

-

FICUS

Ficus er et vegansk cateringfirma som fokuserer på næringsrik, plantebasert mat med bruk av økologiske råvarer. På festivalen skal de blant annet selge sunt godteri laget av deilige norske bær og forskjellige veganske pålegg. Disse passer perfekt som julegave både til store og små. Alle deres produkter er fri for gluten og soya, ikke tilsatt sukker og helt veganske. Kom innom standen for deilige smaksprøver!

-

FOREVER LIVING

Forever Living selger produkter som er basert på vekseldyrket, naturlig gjødslet, håndplukket aloe vera. På standen sin vil de ha forskjellige julegavepakker med flotte produkter.

De vil også ha to konkurranser hver dag; en for deg som handler, og en for deg som ønsker å svare på noen spørsmål på standen.

-

FRAMTIDEN I VÅRE HENDER

Framtiden i våre hender arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk, og en rettferdig fordeling av jordas ressurser. De mener at hensynet til natur og klima er viktigere enn vekst i forbruk og økonomi. I dag er Framtiden i våre hender en av Norges største miljøorganisasjoner med over 24.500 medlemmer og 20 lokal- og studentlag over hele landet.

- 

FRISTELSE CAFÉ & BISTRO

Fristelse Café & Bistro driver en restaurant i Oslo med nydelig mat og flotte franske og italienske fristelser. De bruker kun kvalitetsprodukter i sine kaker, blant annet sjokolade fra verdens største sjokoladeprodusent, som lager vegansk sjokolade spesielt for dem. På standen deres vil du kunne kjøpe fantastiske veganske porsjonskaker som du kan nyte på festivalen eller ta med deg hjem for å nyte senere.

-

FUNKY FRESH FOODS (sponsor)

Funky Fresh Foods er et vegansk og raw kjøkkenkonsept som ble startet i 2009. Siden da har de levert allergivennlige høykvalitetsprodukter til helsekostbutikker, solgt mat på festivaler og messer samt gitt ut sin "RAW kokebok" samt kokeboken "GRØNT" på JM Stenersen forlag. I dag driver de kaféen på Norsk Design & Arkitektursenter (DogA) nede ved Akerselva og restauranten «Tilstede mat og mer» i Kristiansand. På deres stand på årets julefestival finner du blant annet kaffe og deilige kaker, og mange typer julesnacks som passer å ta med seg hjem. Pass på å få med deg en signért kokebok!

Følg dem på FacebookInstagram og Twitter. Les mer på deres hjemmesider.

-

GING

Antoinette Botti er gründer bak Ging-produktene som er en inspirasjon fra hennes bestemor Mazon på Elfenbenskysten. Ging er en naturlig forfriskende og sunn ingefærdrikk med sitron. En perfekt leskedrikk som oser av energi og vitalitet. Ingefærroten skal være slimløsende, smertestillende, den ”varmer kroppen” kan brukes ved influensa, kvalme, sjøsyke og reisesyke. Ging støtter sosialentreprenørskap og har et prosjekt gående sammen med kvinnelige ingefærdyrkere i Antoinettes hjemby. Ifølge verdensbanken produserer kvinner i Afrika rundt 90% av Afrikas mat, men eier mindre enn 2% av verdens eiendom. Kvinner får ofte ikke lån i banken fordi de ikke står som eier av hus eller annen eiendom slik banken krever. Å investere i kvinner handler ikke om å være snill, det handler om vår globale økonomi og globale vekst.

- 

GINGER LOVE

Ginger Love er en hjertevarmende drikk, som er «refreshingly hot». En ny kategori varmdrikker, supermat i pulverform. Sertifisert økologisk, fiberrik, usøtet, inneholder kun råvarenes naturlige søthet, sertifisert vegansk, glutenfri og koffeinfri – og rå hvis du vil. Etisk handel via Peace Islands. Meget velsmakende, med tykk og behagelig konsistens. Generøst med ingefær gir max smak og max helseeffekt. Kom innom for en gratis smaksprøve.

-

GREEN FOOD COMPANY

Green Food Company promoterer veganske merker fra hele verden. De lanserer nå de populære merkene Gardein, Tofurky og Daiya i Norge. Flere produkter vil komme snart. På festivalen vil de gi ut smaksprøver på blant annet nydelig, vegansk «fisk» og «kylling» i tillegg til en deilig ny yoghurt.

-

GREEN SPIRIT

Green Spirit er en norsk nettbutikk og grossist med økologiske pleie- og skjønnhetsprodukter. På festivalen vil de ha deilige velvære-aktiviteter, som sminking og neglelakk. Dessuten vil de selge produkter fra sine veganske serier.

-

GRØNN & GIRA

Grønn&Gira er events som kombinerer det beste fra trening, mindfulness og vegetarmat for å gjøre deg mindre stressa og mer energisk og glad. Deres løfte til deg er å gjøre deg i bedre stand til å ta vare på deg selv og leve livet maksimalt. Slik at du kan gjøre det du virkelig brenner for – som for eksempel å ta vare på planeten. Grønn&Gira events er sosiale happenings hvor du kan ta med venner du har fra før eller treffe nye. Medlemskap er ikke nødvendig.

-

GÅ VEGAN (sponsor)

Gå Vegan var det første rene veganske cateringfirmaet i Norge. De har vært på utallige festivaler, messer og arrangementer med 100 % vegansk mat og kaker i flere år. De har hatt med sin matvogn til både Halden, Notodden, Kongsberg, Oslo, Drammen, Tønsberg og mange andre steder.  I år kommer de igjen til Vegansk Julefestival med sin deilige juletallerken med juledessert i vår hovedcafé i 1. etasje. Ønsker du catering til en konfirmasjon, bryllup, bursdag, julebord osv så er Gå Vegan firmaet for deg.

Følg dem på Facebook. Les mer på deres hjemmesider

-

HEPLA

HePla (Helsepersonell for plantebasert kosthold) er en organisasjon bestående av helsepersonell som blant annet leger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, samt ernæringsfaglige rådgivere og idrettspedagoger – som er for plantebasert kosthold. De jobber for å fremme plantebasert kosthold fra et helseperspektiv og opplyser om hvordan man kan sette sammen et helsefremmende og næringsrikt kosthold uten matvarer fra dyreriket. De er tilgjengelige for å svare på alle spørsmålene du har om veganisme og helse. Unik mulighet!

-

ICE ICE VEGAN

Ice ice vegan serverer herlig vegansk softis og kuleis med strø som garantert setter deg i julestemning! Her kan du også kjøpe med deg desserten til julemiddagen. Hva er vel bedre enn is - som dessuten alle kan spise. Fri for melkeprodukter, laktose, egg, nøtter og gluten. Vinner av Barnas Gladmatfavoritt 2016.

-

KAROLINA TEGELAAR / KAKBOKEN

Karolina Tegelaar er en nytenkende forfatter som med sin bakgrunn som forsker har klart å sette en ny standard på bakverk uten egg og melk. Hennes siste prosjekt var også helt glutenfritt. Karolina har gitt ut flere bøker, inkludert bøker om julebakst som hun tar med seg på julefestivalen.

-

KONGLER OG GRESS - EN VEGETARISK PODCAST

Heidi Røneid og Thomas Hvål Olsen står bak Norges første og eneste plantebaserte podcast. Hver uke er det nye temaer, gjester og konkurranser. Podcasten kan lastes ned på iTunes eller Acast. På festivalen vil de spille inn en helt spesiell juleepisode.

-

LOVING HUT ST.HANSHAUGEN

Loving Hut er en del av en kjede som har en café på St. Hanshaugen. Tanken bak denne kjeden er å skape en visjon hvor alle skapninger kan leve med hverandre i fred og kjærlighet. På årets festival vil de tilby blant annet en engelsk juletallerken med seitanstek og masse deilig tilbehør.

- 

LUSH KARL JOHAN

Lush Karl Johan selger fersk håndlaget kosmetikk laget av de fineste eteriske oljer og økologisk frukt og grønnsaker. Produktene er miljøvennlige og ikke testet på dyr.De forteller deg gjerne hvilke ingredienser de bruker og hvem som har laget produktene. De har med blant annet en av sine bestselgende bodylotions, «Gode Gjerninger». Inntektene av salget av dette produktet går til diverse formål for dyr- og miljøvern i Norge.

-

MARKEDSPOOL SALG AS (sponsor)

Markedspool Salg AS driver salg og distribusjon til dagligvare, storhusholdning og servicehandel i Norge. De markedsfører et bredt spekter av produkter med særlig fokus på begrepene «fri for», helse/sunnhet og etisk/økologisk. På julefestivalen vil de ha spesielt fokus på Koko Dairy Free og Yosa i tillegg til et unikt nytt produkt som forblir hemmelig frem til festivalen tar plass. 

Koko er en kokosbasert melk som tåler vanlig romtemperatur og har en holdbarhet på 12 måneder. Den har en god og nøytral smak, som gjør den mer allsidig og anvendelig enn andre melkealternativer i blant annet matlaging, sauser, baking, på frokostblanding, i kaffe/te, osv. Yosa er en yoghurt som er fri for laktose, melk og soya. Den er 100% vegetabilsk og er laget av fullkornshavre og inneholder levende melkesyre- og bifidobakterier som er bra for magen. 

Les mer på Markedspool sin facebookside. Følg også Koko Dairy Free og Yosa på facebook.

-

MASALA MAGIC

Masala Magic byr på kokkekurs, catering og veganske produkter med autentisk indisk smak. Alle produktene er produsert i India på oppskriftene til gründeren Niru Kumra, som har kurset ca 9000 ganer i indisk kryddermagi. De kommer til å ha to stands på festivalen. En med sin deilige mat og en med masse flotte produkter.

-

MAT FRA HAGEN (sponsor)

Mat fra Hagen åpnet i 2014 i Trondheim og har siden den gang økt med flere avdelinger, blant annet et eget matstudio hvor de produserer alt på egen oppskrift. Hagen har gjort seg kjent i hele Norge ved å servere røff og bærekraftig mat til tusener av mennesker på festivaler som Øya, VinjeRock, Pstereo og mm. I tillegg videreformidler de sine oppskrifter og matfilosofi i form av foredrag og matkurs. 

Denne høsten har de 2 nyåpninger. Kolonial på Bakklandet og sin første filial i Oslo! De gleder seg masse til dette! På årets julefestival skal de lansere Hagens Juleburger i tillegg til en liten overraskelse!

Følg dem på Facebook og Instagram. Bruk gjerne #matfrahagen og legg de til på Snapchat @Hagen.

-

MYTREAT - kun lørdag

Mytreat Organics er en importør og distributør av økologisk godteri og snacks. De vil ta seg sine lollipops og drops fra YumEarth og den fantastiske veganske sjokoladen de har fra RawHalo. Det blir også gode tilbud og smaksprøver - så her er det bare å sikre seg godbitene til julen. De anbefaler spiselige julegaver, masse god smak uten kunstige tilsetningstoffer! Alt er vegansk og glutenfritt.

-

NETTVERK FOR DYRS FRIHET

Nettverk for dyrs frihet er en dyrevernorganisasjon som er basert på frivillig innsats og håndfast engasjement. De jobber for større åpenhet om forhold som holdes skjult fra offentligheten. På denne måten kan de bidra til en mer faktabasert og demokratisk debatt om dyrenes levekår. På årets festival skal de ha virtual reality-briller hvor de som vil kan prøve å se hvordan en gris har det på innsiden av en gård.

- 

NOAH - FOR DYRS RETTIGHETER

NOAH er Norges største dyrerettighetsorganisasjon. NOAH arbeider for å øke respekten for alle dyr og å inspirere flere til å velge vegetarisk! På messen vil de dele ut informasjon om sitt arbeid, gi ut gratis vegetarmagasin og oppskriftshefter – og svare på spørsmål om dyrs rettigheter. De tar med seg et utvalg fra sin nettbutikk, så her kan du finne mange flotte og dyrevennlige julegaver! De deler også ut en gratis T-skjorte eller et handlenett til alle som melder seg inn som støttemedlem!

-

NORSK VEGANSAMFUNN

Norsk vegansamfunn ble stiftet i 2009, og er en demokratisk forening for veganere og veganinteresserte i Norge. Deres fremste formål er å fremme dyrs rettigheter og interesser gjennom å stille kritiske spørsmål til behandlingen av dyr i samfunnet vårt og promotere en vegansk levemåte. På festivalen vil de ha blant annet masse nyttig informasjon om veganisme, handlenett i økologisk bomull og veganske kaker.

-

NØTTEBLANDEREN

Nøtteblanderen selger alt av nøtter og tørket frukt. 100% naturlig uten tilsetninger. Brente mandler og masse annet godt til jul. De har også et bredt utvalg økologisk og frø og er en økosertifisert bedrift.

-

ROOTS & CULTURE

Roots & Culture ønsker å bedre folks helse og øke bevisstheten rundt naturlige, økologiske og sunne ingredienser satt sammen til spennende og unike kombinasjoner. De lanserer et nytt og spennende produkt på julefestivalen med navnet Roots Tonic (alkoholfritt) brygget på norske trær og urter som eik, furu, bjørk, chaga, rødkløver, stornesle og mye mer! Laget med nøysomhet og kvalitet for å skape et miljøvennlig og sunt naturprodukt som virker styrkende og rensende på kropp og sinn.

-

SYNNE OG HEIDIS OSTEBOD (OSLO VEGETARFESTIVAL)

Synne og Heidi fra Oslo Vegetarfestival selger sine ferske veganske oster med ulike smaker. Ostene er fine julegaver, og passer perfekt hvis du vil invitere familie og venner på ost og kjeks. Kom gjerne innom standen deres for en smakebit og info om neste års festivaldato.

-

TUNCO (står ute)

Tunco holder til på St. Hanshaugen til vanlig og selger nydelig wok med masse deilige grønnsaker og perfekt tofu. På festivalen vil de selge sin helt spesielle julewok med deilige smaker. Stikk innom for en skikkelig smaksopplevelse.

-

VAFLERIET

Hos Vafleriet kan du oppleve deilige, belgiske veganske vafler. Her kan du velge mellom mange ulike veganske toppinger. Friske bær, varm belgisk fontenesjokolade og vegansk softis er noe av utvalget!

-

VEGAN NORWAY

Vegan Norway er en norsk app som hjelper deg å finne vegansk mat og varer i nærheten av der du er ved hjelp av et kart.

På årets festival vil de ha en liten pop-up café med veganske, hjemmelagde cookies og kald plantemelk.

VEGANERMAT (sponsor)

Veganermat.no er en norsk nettbutikk som driver med import og salg av et stort utvalg av veganske matvarer. Sortimentet er i dag på ca. 200 produkter og utvides stadig. De har også en del glutenfrie produkter. Deres motto er «Bry deg litt mer» og de ønsker å gjøre det enklere for deg som er veganer, vegetarianer, allergisk mot egg og melk eller som ønsker å spise mindre kjøtt. På festivalen tar de med seg masse nyheter og selvfølgelig masse godt julesnacks.

Følg dem på Facebook og Instagram. Les mer på deres hjemmesider.

-

VEGANLIFE NORGE

Veganlife har nettbutikk i både Norge og Sverige, og selger kun veganske produkter. Deres motivasjon for å drive nettbutikken er å øke tilgjengeligheten av veganske produkter slik at det blir lettere å være veganer i Norge. På julefestivalen kommer de blant annet til å ha med seg rikelig med tørkede soyafiléter som brukes til å lage vegansk soyaribbe! Og diverse tilbehør som bratwurst. De kommer til å ha flere gode tilbud og ferdige gavepakker med blant annet sjokolade og julegodt og noen overraskelser.

-

VEGANPLAN

Thomas Olsen og Jane H. Johansen driver bloggene Veganmannen.no og Veganmisjonen.com og er engasjerte pådrivere for veganmat i Norge. De har tidligere holdt flere kokkekurs, både i egen regi og på ulike festivaler og eventer. Nå arrangerer de en serie veganske kokkekurs med ulike temaer.

Les mer og se bilder fra et av kokkekursene her.

-

VEGGISBOKSEN - kun søndag

Veggisboksen er en månedlig vegansk abonnementsboks, med veganske snacks og andre produkter. Under julefestivalen vil alle nye abonnenter også få med en ekstra gave.

-

VEGO

Vego er Sveriges første og største veganske matmagasin. Her finner du grønn mat på sitt beste, fra veganifiserte klassikere til nye favoritter. Enkel hverdagsmat uten forvirrende ingredienser, blandet med like enkel og god festmat. Du får også tips om nye produkter, inspirerende artikler, intervjuer med kjente profiler, kostholdsråd, kronikker og mye mer. Ta en prat med mannen bak magasinet, blogger Mattias Kristiansson på Vegos stand og bli gjerne abonnent på bladet.

-

WOOLERINNE

Gründerne av Woolerinne, Marte Svennevig og Sofia Ørbakk ble inspirert umiddelbart første gang de kjente på bambusviskose. Stoffets myke tekstur og hvordan det formet seg etter kroppen økte interessen. Bambusstoff puster bedre enn bomull, er naturlig antibakterielt og absorberer fukt 3-4 ganger bedre enn bomull. I tillegg lever bambusplanten opptil 30 år, sammenlignet med bomullsplanten som kun lever ca 1 år. Bambusplanten vokser dessuten helt uten sprøytemidler noe som gjør bambusviskose til et godt miljøvalg.

På festivalen kommer de til å ha med seg alt fra tannbørster, klær, sokker, boxere, smørekniver og masse mer. Alt er selvfølgelig laget av bambus.

-

Vi er dessverre fullbooket med stands for i år, men ønsker ditt firma å være med på neste års festival med stand eller sponsoravtale så ta kontakt med oss på julefestival@gmail.com. Merk e-posten med *Utstiller 2017* i emnefeltet.